BI 1218.36: Diabetes studie voor patiënten die insuline spuiten

 

Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van linagliptine in combinatie met insuline bij diabetes mellitus type 2 patiënten gedurende een periode van minimaal 52 weken, waarin het onderzoekscentrum minimaal 11 keer bezocht werd.

Het doel van dit onderzoek is om de werkzaamheid en veiligheid van linagliptine in combinatie met insuline te bepalen. Dit wordt gedaan bij patiënten die met de huidige behandeling van insuline al dan niet in combinatie met metformine en/of pioglitazone onvoldoende controle hebben over hun bloedsuikerspiegel.

Linagliptine zorgt ervoor dat bepaalde darmhormonen hun werk langer doen. Die darmhormonen spelen een rol bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Dat doen ze door signalen aan de lever en de alvleesklier te sturen waardoor de aanmaak van insuline beïnvloed wordt. In medische termen heet het middel een ‘DPP-4 remmer’. Linagliptine is een nieuw en nog niet geregistreerd middel. Tot nu toe hebben wereldwijd 860 patiënten linagliptine gebruikt en het middel werd goed verdragen.