Nieuws

Star-shl ondersteunt de Nationale Diabetes Challenge

Star-shl ondersteunt de Nationale Diabetes Challenge

16 mei 2019

Star-shl wil mensen met en zonder diabetes uitdagen om meer te bewegen. Daarom ondersteunt ze dit jaar als grootste medisch-diagnostisch centrum in Nederland de Nationale Diabetes Challenge. Tijdens dit landelijke wandelevenement trekken zorgverleners, sportcoaches en mensen met en zonder diabetes er een keer per week samen op uit, vanaf mei tot en met september.

Een chronische ziekte en bewegen gaan vaak heel goed samen. Dat geldt ook voor mensen met diabetes. Sterker, regelmatig bewegen kan diabetespatiënten helpen om hun glucosewaarden beter onder controle te krijgen. En dat kan er zelfs voor zorgen dat zij (veel) minder medicijnen nodig hebben. Daarnaast kunnen mensen zonder een chronische ziekte met voldoende beweging vaak voorkomen dat zij een chronische ziekte ontwikkelen.

Als grootste diabetesdienst van Nederland draagt star-shl daar graag een steentje aan bij.

Naast omarming van het evenement, attendeert star-shl zorggroepen, huisartsen en praktijkondersteuners uit haar netwerk op de Nationale Diabetes Challenge. Zo kunnen zij op hun beurt patiënten uitdagen om samen mee te doen. Daarnaast richt star-shl zich direct tot patiënten op haar meer dan 400 locaties en informeert ze haar patiënten in de oproepdienst Kompas. Tezamen met het Radboud UMC onderzoekt star-shl of 20 weken wandelen de diabetes bloedwaarden beïnvloed en of een eventueel gevonden effect beklijft.

Door bij te dragen aan dit evenement wil star-shl concreet vormgeven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation die met sport en bewegen de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert.

De eerste wandelingen starten eind april. Vervolgens wandelen de deelnemers gedurende 16 tot 20 weken wekelijks met elkaar. En tijdens de Nationale Sportweek van 25 t/m 28 september 2019 trekken deelnemers vier dagen achter elkaar de wandelschoenen aan. Drie dagen in de eigen omgeving en de laatste dag, tijdens de landelijke finale, bij de Uithof in Den Haag. Hier leggen alle deelnemers samen de laatste kilometers af.

Info en aanmelden

Wilt u meer weten over de Nationale Diabetes Challenge en/of wilt u zich aanmelden? Kijk dan op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/. Zorgprofessionals kunnen voor € 200,- een wandelevent aanmelden en deelnemers uitnodigen om mee te lopen. In 2018 wandelden circa 6.500 mensen mee.

Vinger aan de pols met Kompas

Als grootste diabetesdienst van Nederland ondersteunt star-shl huisartsenpraktijken bij het oproepen en bewaken van mensen met diabetes of een andere chronische aandoening. Dat doen we met Kompas. Dit is een betrouwbaar webbased systeem waarmee huisartsen en praktijkondersteuners de zorg voor hun chronische patiënten eenvoudig kunnen monitoren. Kompas is kosteloos beschikbaar en biedt huisartsenpraktijken vele voordelen, waaronder een administratieve lastenverlichting.

Bent u benieuwd naar de voordelen van Kompas voor uw praktijk? Neem contact op met star-shl via relatiemanagement@star-shl.nl of (076) 502 91 87.